Lääke

SIBICORT 10/10 mg/g emuls voide 100 g

Sibicort-emulsiovoidetta käytetään allrrgisten ihottumien hoitoon ja muihin ihon ärsytysoireisiin etenkin silloin, kun niihin liittyy tulehdusta ja/tai hiivatulehdusta.

Vaikuttava aine:
HYDROKORTISONI,
KLOORIHEKSIDIINI,
Pakkauskoko:
100 g
Markkinoija:
Orion Oyj
Tuotetta varastossa
14,04 €
140,40 € / kg

Sibicort-emulsiovoidetta käytetään allergisten ihottumien hoitoon ja muihin ihon ärsytysoireisiin etenkin silloin, kun niihin liittyy tulehdusta ja/tai hiivatulehdusta. Mm. pesuaineihottumat, hyönteisten puremat sekä vaippa- ja taiveihottumat lievittyvät Sibicortilla. Valmisteessa on kaksi vaikuttavaa ainetta: hydrokortisoni vähentää kutinaa, punoitusta sekä turvotusta ja antimikrobinen klooriheksidiiniglukonaatti tehoaa gram-positiivisiin bakteereihin ja myöskin Candida albicans- hiivasieniin.

Voidetta levitetään hoidettavalle ihoalueelle ohuelti 1-3 kertaa päivässä. Oireiden lievittyessä riittää tavallisesti voitelu kerran päivässä.

  • Ei tule käyttää virusten aiheuttamien ihoinfektioiden hoitoon
  • Ei tule käyttää ihohaavaumissa, kuten sääri- ja makuuhaavat
  • Herkkiä ihoalueita (esim. genitaalialueet, silmänympärykset) hoidettaessa tulee noudattaa varovaisuutta
  • Valmisteen joutumista silmiin on varottava

Sibicort kuuluu mietoihin kortikosteroidivalmisteisiin, joilla haittavaikutukset erittäin harvinaisia. Hoidettaessa laajoja alueita pitkään, etenkin peitesidosta käyttäen, hydrokoertisonin imeytyminen saattaa lisääntyä niin, että ilmenee systeemisiä haittavaikutuksia.

Raskauden ja imetyksen aikana Sibicort-voidetta ei pidä käyttää laajoilla ihoalueilla, suuria määriä eikä pitkiä aikoja.

Säilytä jääkaapissa (2 °C–8 °C).

Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen.